December Tapes doneert muziekinstrumenten aan Instrumentendepot Leerorkest

By | Persbericht | No Comments

Op zaterdag 7 april was de organisatie van December Tapes op bezoek bij het Instrumentendepot in Amsterdam. Ze brachten een donatie van nieuwe muziekinstrumenten mee naar aanleiding van de December Tapes-actie afgelopen december.

December Tapes staat voor een samenwerkingsverband van singer-songwriters, rock- en popartiesten uit de regio Breda. Tom Prevoo en de bandleden van There There zijn de initiatiefnemers. De derde editie van December Tapes vond plaats op 9 december 2017 in het Grand Theatre Breda. Via kaartverkoop werd geld voor dit goede doel opgehaald.

Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken. December Tapes stimuleert dit heel graag en heeft daarom de hele opbrengst van deze editie aan het Instrumentendepot van het Leerorkest geschonken.

De opbrengst van December Tapes is in samenwerking met muziekhandel Dijkmans besteed aan nieuwe muziekinstrumenten die via het Instrumentendepot uitgeleend zullen worden aan kinderen in Nederland. Op 7 april kwamen de leden van There There (Joep Gudde, Tom Gudde, Jorie Slagmolen en Ramon van Gils) en Tom Prevoo de donatie persoonlijk brengen en namen een kijkje in de ateliers van het Instrumentendepot.

Alice Ferguson van het Leerorkest: “We willen iedereen die aan December Tapes heeft bijgedragen of is komen luisteren naar het concert nogmaals geweldig bedanken voor deze super actie voor het Instrumentendepot! Hopelijk gaan de kinderen en jongeren die op de nieuwe gitaren, slagwerk-collectie en djembé gaan spelen ook zoveel plezier aan muziek beleven.”

Grand Theatre Breda het toneel van December Tapes 2017

By | Persbericht | No Comments

Tom Neven, Kiki Mettler en meer op zaterdag 9 december

Na twee succesvolle edities in een drukbezochte grote zaal van de Mezz, is December Tapes terug, in een nieuwe vorm. Dit jaar op een prachtige nieuwe locatie: Grand Theatre Breda. Vroeger een theater, bioscoop en nu een bijzondere boekhandel. Op zaterdagavond 9 december wordt Grand Theatre het toneel voor December Tapes 2017.

“Het Grand Theatre is een adembenemende locatie die bijzonder goed past bij ons concept. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat December Tapes 2017 hier mag plaatsvinden.”

In tegenstelling tot de eerste twee jaren wordt deze editie geen gezamenlijk album opgenomen. Dit jaar ligt de focus op de samenwerkingen tussen de bands in de vorm van tributes naar de grote popartiesten. Het resultaat van deze samenwerkingen kun je komen ervaren op 9 december.

Wij zijn trots op de line-up van dit jaar. Op het affiche staan Tom Neven, Kiki Mettler, There There, Aline Hilderink, STEEV, Anne Nederhoed, DELUSIONALS, The Martial, Frantic en Little Symphonies.

Met de eerste twee edities werd een bedrag van € 6.100 opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds Breda. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een lokaal goed doel. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt.

Memory Serves presents: December Tapes 2017. Een jaarlijkse samenwerking van tien bands uit de regio Breda die samen een avond presenteren op een concertlocatie waarbij de opbrengst naar een lokaal goed doel gaat. Zo biedt December Tapes lokaal talent een podium om zijn kunsten te presenteren aan een groot publiek.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1821651818165449

December Tapes maakt eindbedrag bekend tijdens Cultuurnacht Breda 2017

By | Persbericht | No Comments

Aanstaande vrijdag 27 januari komt cultureel Breda tot leven tijdens de Cultuurnacht. Meer dan 55 culturele deelnemers presenteren een bijzonder programma waarin ze bezoekers verrassen, prikkelen en verbazen. Een mooi moment om het eindbedrag van December Tapes te onthullen!

Om 21.30 uur wordt in PodiumBloos het bedrag bekendgemaakt wat tijdens de tweede editie van December Tapes is opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds Breda. In aanwezigheid van Marianne de Bie, wethouder Werk, Inkomen en Cultuur, wordt de cheque aan Peter van der Aalst (voorzitter Jeugdcultuurfonds) overhandigd.

Op zondagavond 11 december 2016 werd het album December Tapes volume 2, een samenwerking tussen bands uit de Bredase regio, gepresenteerd in de grote zaal van de Mezz. Het album was voor € 10,- te koop waarvan de gehele opbrengst naar het Jeugdcultuurfonds Breda ging. Het album is nog te kopen.

Om bij de bekendmaking in PodiumBloos aanwezig te zijn, moet je wel in het bezit zijn van een passe-partout. Deze is zowel online als offline te koop voor € 9,- (voorverkoop) en € 11,- (op de dag zelf).

Adres PodiumBloos

Speelhuislaan 151

4815 CD Breda

Passe-partout verkoop

December Tapes brengt nieuwe album naar Mezz

By | Persbericht | No Comments

December Tapes brengt nieuwe album naar Mezz

Tien Bredase bands presenteren album op zondag 11 december in poppodium Mezz

Na een succesvolle eerste editie is December Tapes dit jaar weer terug. Tien bands uit Breda werken gezamenlijk aan een akoestisch album, waarbij onderlinge samenwerking en commitment centraal staan. Het album wordt op zondagavond 11 december gepresenteerd in de grote zaal van poppodium Mezz. Tevens is die avond de start van de albumverkoop waarbij de opbrengst naar het Jeugdcultuurfonds Breda gaat.

De tweede editie van December Tapes bestaat uit Awash, There There, Windup Space, Tunnelvisie, Aline Hilderink, No More Jack, Myllie & The Tunes, Absent Mango, Renseen en Fools Never Differ.

December Tapes heeft als doel de popcultuur binnen Breda nog sterker te maken en hierbij de samenwerking op te zoeken tussen de bands en alle betrokken culturele organisaties. Door de bands samen te laten werken aan een album creëren ze een sterker netwerk en laten ze zien dat Breda veel te bieden heeft. De opnames van het album vinden in september plaats in de studio van A-Broad. Het album heeft deze editie een thema, waar later meer bekend over wordt.

Ook dit jaar heeft Memory Serves (organisator) gekozen voor het Jeugdcultuurfonds Breda als goede doel. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat die kinderen toch kunnen meedoen.

“Een kind dat danst, tekent of muziek maakt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren. Het Jeugdcultuurfonds is dan ook erg blij dat zij ook dit jaar het goede doel zijn waar December Tapes zich voor in zet. Door de opbrengst van vorig jaar hebben we een mooi aantal kinderen een heel schooljaar kunnen laten deelnemen aan een les op kunst en cultuurgebied. Hiermee hebben we misschien wel een band in de dop voor December Tapes over een aantal jaar gecreëerd!”

Memory Serves is nog op zoek naar lokale partners. Heb je interesse om dit initiatief te steunen? Neem dan contact met ons op.

Facebook-event

Memory Serves maakt volledige line-up December Tapes 2016 bekend

By | Persbericht | No Comments

Ook dit jaar slaan tien Bredase bands de handen ineen en maken ze samen een akoestisch album. Na een goedbezochte December Tapes Selections in Café de Bruine Pij voor de laatste twee plekken op het affiche, werden Renseen en Fools Never Differ door de driekoppige jury gekozen.

Vandaag presenteert December Tapes het volledige affiche. December Tapes 2016 bestaat uit: Tunnelvisie, Myllie Tunes, Windup Space, Awash, There There, Aline Hilderink, No More Jack, Absent Mango, Renseen en Fools Never Differ.

Veel frisse, nieuwe namen maar ook een paar ‘veteranen’ die er vorig jaar ook al bij waren. Zij duiken in september een paar weekenden samen de professionele studio van A-Broad in om een album op te nemen.

Het akoestische album verschijnt in december en wordt gepresenteerd in de grote zaal van de Mezz. Het album wordt vanaf die avond verkocht voor het goede doel. Meer informatie over de albumpresentatie in de Mezz volgt de komende maanden.

Het doel van December Tapes is om een hechtere samenwerking tussen bands en organisaties te creëren en Breda meer op de popcultuurkaart te zetten.

December Tapes affiche

December Tapes is terug en komt met een voorronde

By | Persbericht | No Comments

Na een geslaagde eerste editie van December Tapes, zullen ook dit jaar weer bands en acts uit de regio Breda de handen ineenslaan om samen een album te maken. Dit jaar biedt December Tapes aan muzikanten de kans om mee te doen: alle genres en bezettingen zijn welkom. In totaal zullen 10 bands aan het album meewerken, waarvan een deel voortkomt uit de vrije inschrijving en voorronde.

Wil jij meewerken aan December Tapes, in de grote zaal van de Mezz spelen en een track opnemen in de professionele studio van A-Broad?  Schrijf je dan nu in via: www.decembertapes.nl. Wie weet wordt je geselecteerd om mee te doen aan de voorronde in café de Bruine Pij op zondagmiddag 29 mei! Let op, de inschrijving sluit zondag 15 mei.

Net als vorig jaar zal van de muzikanten verwacht worden om een semi-akoestische set neer te zetten. Binnen deze kaders worden de bands en acts natuurlijk wel aangemoedigd om hun eigen sound te laten horen. Om December Tapes ook dit jaar weer succesvol te maken, zijn wij op zoek naar enthousiaste bands en acts die een actieve bijdrage willen leveren.

Korte terugblik naar 2015

Vorig jaar december vond in een volle grote zaal van de Mezz de albumpresentatie plaats van December Tapes volume 1. Er werd een bedrag van 2650,- euro opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds. De line-up bestond uit Awash, MacSwordfish, There There, Lost Lions of India, Windup Space, InHale, The Martial, No More Jack, BB & van Berlo en Vagabound.

www.decembertapes.nl

www.facebook.com/decembertapes

December Tapes maakt eindbedrag bekend tijdens Cultuurnacht Breda

By | Persbericht | No Comments

Aanstaande vrijdag 22 januari komt cultureel Breda tot leven tijdens de Cultuurnacht. Meer dan 45 culturele deelnemers presenteren een bijzonder programma waarin ze bezoekers verrassen, prikkelen en verbazen. Een geschikt moment om het eindbedrag van December Tapes te onthullen!

Om 21.15 uur wordt in PodiumBloos het bedrag bekendgemaakt wat met December Tapes is opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds Breda. In aanwezigheid van de wethouder Werk, Inkomen en Cultuur Marianne de Bie zal de cheque aan Peter van der Aalst (voorzitter Jeugdcultuurfonds) overhandigd worden.

Op 13 december 2015 werd December Tapes volume 1, een samenwerking tussen bands uit de regio Breda, gepresenteerd in de grote zaal van de Mezz. Het album was te koop voor € 10,- waarvan de gehele opbrengst naar het Jeugdcultuurfonds ging.

Om bij de bekendmaking in PodiumBloos aanwezig te zijn, moet je wel in het bezit zijn van een passe-partout. Deze is zowel online als offline te koop voor € 9,- (voorverkoop) en € 11,- (op de dag zelf).

Adres PodiumBloos

Speelhuislaan 151

4815 CD Breda

Passe-partout verkoop

© December Tapes 2016