December Tapes brengt nieuwe album naar Mezz

Tien Bredase bands presenteren album op zondag 11 december in poppodium Mezz

Na een succesvolle eerste editie is December Tapes dit jaar weer terug. Tien bands uit Breda werken gezamenlijk aan een akoestisch album, waarbij onderlinge samenwerking en commitment centraal staan. Het album wordt op zondagavond 11 december gepresenteerd in de grote zaal van poppodium Mezz. Tevens is die avond de start van de albumverkoop waarbij de opbrengst naar het Jeugdcultuurfonds Breda gaat.

De tweede editie van December Tapes bestaat uit Awash, There There, Windup Space, Tunnelvisie, Aline Hilderink, No More Jack, Myllie & The Tunes, Absent Mango, Renseen en Fools Never Differ.

December Tapes heeft als doel de popcultuur binnen Breda nog sterker te maken en hierbij de samenwerking op te zoeken tussen de bands en alle betrokken culturele organisaties. Door de bands samen te laten werken aan een album creëren ze een sterker netwerk en laten ze zien dat Breda veel te bieden heeft. De opnames van het album vinden in september plaats in de studio van A-Broad. Het album heeft deze editie een thema, waar later meer bekend over wordt.

Ook dit jaar heeft Memory Serves (organisator) gekozen voor het Jeugdcultuurfonds Breda als goede doel. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat die kinderen toch kunnen meedoen.

“Een kind dat danst, tekent of muziek maakt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren. Het Jeugdcultuurfonds is dan ook erg blij dat zij ook dit jaar het goede doel zijn waar December Tapes zich voor in zet. Door de opbrengst van vorig jaar hebben we een mooi aantal kinderen een heel schooljaar kunnen laten deelnemen aan een les op kunst en cultuurgebied. Hiermee hebben we misschien wel een band in de dop voor December Tapes over een aantal jaar gecreëerd!”

Memory Serves is nog op zoek naar lokale partners. Heb je interesse om dit initiatief te steunen? Neem dan contact met ons op.

Facebook-event

© December Tapes 2018