Tien Bredase bands nemen een akoestisch album op en presenteren dit in de grote zaal van de Mezz ten goede van het Jeugdcultuurfonds

Naast de bands, Awash, MacSwordfish, There There, Lost Lions of India, Windup Space, InHale, The Martial, No More Jack, BB & van Berlo en Vagabound, sluiten ook veel organisaties en bedrijven zich aan bij dit initiatief. Zo hebben onder andere Mezz, Popcorner, POB, Tempo-Team en Jeugdcultuurfonds Breda hun commitment gegeven.

Het doel van December Tapes is om een hechtere samenwerking tussen bands en organisaties te creëren, Breda meer op de popcultuurkaart te zetten en het Jeugdcultuurfonds te steunen bij het stimuleren van nieuw regionaal talent. De organisatie, Memory Serves, viel op dat de laatste jaren vooral bands doorbreken uit onder andere Haarlem, Utrecht en Tilburg terwijl Breda met name sterk vertegenwoordigd is in de dancescene. Dat wil de organisatie graag verbreden. Door de bands samen te laten werken aan een album creëren zij een sterker netwerk en laten ze zien dat Breda veel te bieden heeft.

De komende twee weekenden wordt het akoestische album opgenomen in de Popcorner. De albumpresentatie vindt plaats op zondag 13 december in de Grote Zaal van de Mezz. Tijdens deze avond wordt het album verkocht en zal de opbrengst van December Tapes naar het Jeugdcultuurfonds Breda gaan. Hiermee wordt nieuw regionaal talent gestimuleerd. “Muzikanten met elkaar, voor elkaar”, dat is de gedachte.

Memory Serves presents December Tapes in een notendop: tien Bredase bands nemen een akoestisch album op en presenteren dit in de Mezz om Breda meer op de kaart te zetten, een hechtere samenwerking tussen bands en culturele organisaties in Breda te creëren, ten goede van het Jeugdcultuurfonds Breda.

Leave a Reply

© December Tapes 2018